2009年1月4日 星期日

如何在維基百科張貼廣告?評網上猜謎遊戲



究竟「近年」是哪一年呢?這是一個謎。

英文那些不作評論。在此提一提 Notpron 出名有色情圖片,小朋友不要玩。

正所謂天下通書一大抄,人抄你你又抄人。這就是那堆中文 riddle 的特色。

因為早一期不幸地壞硬碟。All data lost. 關卡的網址是用 txt 儲存,想用 recovery 軟件起返又冇咩特別 header 去辨認,好似大海撈針咁,所以唔理佢了。
另外,有很多 riddle 我也未玩過,所以以下評論主要評設計,以及抄人的程度。

設計簡潔。有計數器,討論區,排行榜,最近更新是 08年12月20日。 出到 111 關之後似乎停工了,或者是已完工。頁面左上角的 Icon 提示,似乎是抄 notpron。

設計簡潔。有計數器,討論區,排行榜,最近更新是 09年1月4日。有96關,已完工。

設計精美,用了 Flash。(因為我的 Multimedia 功力相當爛,所以用了 Flash 的一般都會說成設計精美。) 有計數器,討論區,排行榜。最近更新是 08年11月22日。有20關,「伸延版」和「特別版」沒有人討論,我便假設不存在。

加左條分隔線都知唔係好事。

設計幾好,但封面幅背景圖太花,都唔係人睇。個故事好似幾好,可惜去到第二關我打錯個答案之後唔知飛左去邊了 (第 -1 關?) 。
說明抄 http://www.arthurluk.netfirms.com/rules.html 。
Start抄 http://www.arthurluk.netfirms.com/welcome.html 。

註冊唔到就咪鬼放上維基啦。設計精美,但我仲用緊 1024*768,冇錢買靚Mon。

設計簡潔。有上不到的討論區。
去到第 8 關,輸入答案,按「輸入密碼」……
第一眼看到 "YOU WIN"……
……
…… you are the 999,999th visitor!
……
……=_= 原來是爛page。

設計簡潔,有排行榜。但又係衰在有個上不到的討論區。

設計抄 Arthur's Online Riddle 。

惡搞版應貼上偽基百科。P.S. http://www.arthurluk2.netfirms.com/ 我都唔記得左個密碼。

設計精美,有計數器。但又係衰在有個上不到的討論區,留言版又一堆隱藏野,搵鬼睇。

一打開見到一堆草,冇王管。

設計不好。「放walkthrough者小心比我hack左你部腦」見到我想笑。

Forum online riddle
Link 已爛。

你地估下抄邊個?不過算啦,其實都整得幾好,好過我。

Gordon仔的解謎遊戲
Link 已爛。懷疑與 google page 要轉做 google sites 有關。

設計不好。

歡迎當事人及其他人反駁以上觀點。
如果你又整左個,想貼上來,可以試下。

沒有留言:

張貼留言